My design challenges the concept of "white cube" architecture, typical of museum design by breaking it open and deconstructing the cube into a delightful geometric abstraction through its structural system and semi-permeable membrane. The definition interior spaces remain simple to highlight the artwork to be displayed within. Various levels of permeability describe different values of visibility and enclosure. 
 A major challenge in this dense urban setting was the relationship to the East Liberty Library, whose front facade and parking lot would be consumed by the project site. My design provides an area of 'breathing space' between the museum and the library with a outdoor patio garden doubling as a pedestrian access space within the urban fabric. 
 Sight lines between levels remained a constant consideration in the design, serving to pique curiosity and provide transparency. The design focuses around a monumental stair winding around the public facade of the building. 
 A night view render. 
 Physical model exterior lighting studies. 
 Interior lighting studies of primary monumental stair and mezzanine. 
Screen Shot 2018-01-15 at 10.28.29 PM.png
Screen Shot 2018-01-15 at 10.28.34 PM.png
Screen Shot 2018-01-15 at 10.28.40 PM.png
Screen Shot 2018-01-15 at 10.28.48 PM.png
prev / next